Hvordan få maks ut av prokrastinering

Alle utsetter vi ting. Klesvasken hoper seg opp, pilen på bensinmåleren nærmer seg det farlige nullpunktet og pensumbøkene forblir uberørt i litt for mange dager på rad.
(Bare dette blogginnlegget ble til over tre ulike sitte-strekk..)

Studenter og andre med stor arbeidsfrihet blir lett offer for prokrastinering, det vil si utsettelsesatferd. «Studentsyndrom» er atferd der noen begynner å arbeide på en stor oppgave like før en tidsfrist istedenfor å planlegge bedre og dele opp arbeidsmengden i mindre deloppgaver over lenger tid.

– Wikipedia

IMG_0027

Hver gang jeg skal åpne pensumsbøkene spør jeg alltid meg selv: har gullfisken min fått mat i dag, egentlig?

Men er man først en som liker å utsette ting, finnes det måter å bruke dette til sin fordel, også når det gjelder å få pugget pensumslitteraturen. I hvert fall hvis man skal tro en interessant artikkel fra Businessinsider.
For i prokrastineringens kjerne ligger det at man gjør noe annet i stedet for det man burde ha gjort. Så lenge dette andre er et gjøremål, kan man faktisk få gjort ganske mye.

Fra artikkelen:

“This weekend, my grades are due Tuesday. What I should be doing is grading papers, but I’m probably going to clean out the garage.”

En ryddig garasje er aldri feil.

Artikkelen er full av gode poenger om det å utsette ting. Les og lær. Så får du åpne pensumbøkene etterpå.

2 comments for “Hvordan få maks ut av prokrastinering

1. Caroline
    oktober 9, 2014 at 5:51 pm

Kjenner meg igjen! Utsetter hele tiden å lese, men rydder gjerne eller vasker leiligheten. Så noe blir jo gjort?

• Carl Henrik Berge
      oktober 9, 2014 at 6:58 pm

Ja, ikke sant? Du har forstått det!